Botó Contacta amb Badaweb

Balanç positiu de l'estat de les platges

Publicada: 26.08.2008Secció: Medi Ambient

Segons el departament de medi ambient les platges catalanes presenten una qualitat sanitària excel·lent, una opinió que no sempre comparteixen els usuaris. Les dades facilitades per la Generalitat es basen en els resultats de l'anàlisi de les aigües litorals que realitza setmanalment l'Agència Catalana de l'Aigua, l'ACA. Segons aquest estudi les dues úniques platges que registren un índex de qualitat per sota de la resta són les de Lloret de Mar i el Callao de Mataró.

L'ACA, a més, ha informat que el 87% de les platges han obtingut una qualificació de l'estat de la sorra de bona o molt bona i el 12% s'ha qualificat de moderat. Tan sols dues platges catalanes, la de Viladecans i la del Serrallo, a Sant Jaume d'Enveja, han estat qualificades de deficients a causa del gran nombre de residus que s'hi han trobat.

Pel que fa a la presència de meduses al litoral català, el departament de medi ambient assegura que a les comarques de Barcelona i Tarragona ha estat més freqüent que no pas a les de Girona, on la quantitat de meduses detectades es considera irrellevant. Per últim, des del 21 de juny i fins al 17 d'agost, les embarcacions han recollit un total de 437 metres cúbics de residus flotants a les aigües litorals. Aquest volum suposa que, de mitjana, s'estiguin retirant prop de 8 metres cúbics per dia, quantitat lleugerament inferior a la mitjana de l'estiu passat. Un 33% dels residus recollits es corresponen a plàstics, un 21% han estat restes de vegetals marins i un 14% vegetals terrestres.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat