Botó Contacta amb Badaweb

Continuen els tractaments de prevenció contra l'escarabat morrut

Publicada: 13.08.2008Secció: Medi Ambient

S'alimenta de l'interior de les palmeres fins a causal's-hi la mort. D'aquesta manera, l'escarbat morrut, una plaga que va aterrar en terres catalanes l'any 2005, ja ha destruït més de 2.000 exemplars a Catalunya. L'ajuntament badaloní ja ha près mesures preventives amb les palmeres de la ciutat, sobretot aquelles que corren més risc, les del passeig marítim. I és que l'escarbat morrut s'estèn ràpidament i s'instal·la en aquelles palmeres que consideren més idònies per niar. Per aquest motiu des de l'àrea de medi ambient del consistori badaloní se sotmet als exemplars de la ciutat a inspeccions periòdiques i a tractaments preventius anuals.



Les zones més afectades del territori català són les del litoral on proliferen passejos amb una forta presència de palmeres; fet que facilita la instal·lació d'aquesta plaga. No és d'estranyar doncs que el maresme sigui la comarca on més palmeres ha calgut eliminar. En total 1393; seguida del Baix Penedès, on ha estat necessari destruir-ne quasi 500 i el Tarragonès, amb 82 exemplars morts. A la comarca del Barcelonès ja se'n han eliminat prop de 40 ja que l'escarbat ha afectat a dos municipis, entre ells Badalona. Per aquest motiu, a banda d'inspecccionar les palmeres ubicades en sòl públic, l'ajuntament insta a aquells particulars que tinguin algun exemplar al seu jardí a sotemetre'l a revisions periòdiques.



Des del servei de Sanitat Vegetal de la Generalitat de Catalunya alerten que a finals d'octubre o principi de novembre s'espera que hi hagi una nova eclosió de la plaga, tal com ha passat en els darrers anys. Per això és necessari extremar les precaucions i evitar la tala de palmeres, un procés que ja ha costat quasi 1 milió i mig d'euros en el conjunt del territori català.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat