Botó Contacta amb Badaweb

Què cal fer si ens pica una medusa?

Publicada: 11.08.2008Secció: Salut

Tot i que en el que portem d'estiu no s'ha detectat un elevat nombre de meduses a la costa badalonina, aquest any n'hi ha més que l'any passat. Tot i això, és impossible preveure si en trobarem gaires a la platja en el que queda d'estiu. I és que hi ha diverses causes que provoquen l'aparició de les meduses.

Les altes temperatures de l'estiu fan pensar que el nombre de meduses que apareixen a la costa serà més elevat. Però no és del tot cert, ja que el que provoca les altes temperatures és que les corrents disminueixin i les meduses es quedin estancades a la zona dels banyistes. Sobretot cal recordar que si ens pica una medusa cal netejar la zona amb aigua de mar, mai aigua dolça, i treure els petits tentacles que hagin pogut quedar amb unes pinces. Col la picada és dolorosa, es pot calmar amb analgèsics o aplicant fred per alleugerir el dolor. Si la situació es complica, el dolor no passa, provoca nàusees o fa coïssor cal anar al Centre d'Atenció Primària.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat