Botó Contacta amb Badaweb

Els municipis de l'entorn del Besòs aposten per viure de cara al riu

Publicada: 05.08.2008Secció: Urbanisme

Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet i Montcada i Reixach aposten per la rehabilitació del riu Besòs. L'objectiu és viure de cara al riu i conviure amb l'entorn fluvial que caracteritza aquests tres municipis. Ja fa uns anys que es treballa en la recuperació mediambiental del riu. Un treball que ha portat a l'ocupació de la vora del Besòs com a espai lúdic i d'ús social. Ara però, les tres ciutats volen integrar el riu a l'entramat urbà i fer desaparèixer la indústria pesada que tant a malmès l'entorn fluvial per substituir-la per habitatges, zones verdes i activitats comercials de les anomenades "netes"; aquelles que conviuen amb plàcidament amb les zones residencials.



Pel que fa al municipi de Sant Adrià de Besòs, els esforços de millora urbanística es concentren en tres zones de la ciutat. Es tracta del Pla de transformació del barri de la Mina i La Catalana, la construcció de la zona universitària propera al recinte del Fòrum i la modificació de l'àrea industrial de Montsolís i del carrer de Ramon de Penyafort, on es construirà un pont que connectarà el municipi amb el barri de la Sagrera, on s'està treballant en la construcció de la parada d'alta velocitat.



Santa Coloma de Gramenet se suma també al projecte de rehabilitació del riu Besòs. I és que la operació urbanística del Front Fluvial del barri del Raval ha arribat a la segona fase amb l'enderroc de les edificacions ubicades entre l'Avinguda Generalitat, el Passeig de Sant Jordi i el Passeig de ña Salzareda. Es tracta d'una operació que contempla la construcció d'uns 140 habitatges, aparcaments, zones verdes i la urbanització de diferents carrers de la zona, a més, de la reforma integral de la façana del riu Besòs.



A Santa Coloma, un municipi amb manca d'espais lliures d'urbanització, es vol fer de Can Zam un gran parc urbà unit al riu Besòs. La intenció és convertir el riu en l'eix vertebrador de la zona nord de l'àrea metropolitana de Barcelona, un conjunt de municipis que li deuen al riu un millor tracte després d'anys de donar-li la esquena.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat