Botó Contacta amb Badaweb

El Grup d'Espeleologia de Badalona explorarà el Parc Nacional d'Ordesa

Publicada: 01.08.2008Secció: Medi Ambient

El Grup d'Espeleologia de Badalona desenvoluparà aquest estiu un estudi científic al Parc Nacional d'Ordesa durant una estada de 12 dies. El projecte consisteix en fer un catàleg de totes les cavitats i fer un inventari que inclourà un estudi geogràfic, topogràfic i biològic. Amb aquest estudi es podrà calcular la reserva de l'aigua natural i controlar els efectes del canvi climàtic sobre el que queda dels glaciars en aquesta àrea que encara es mantenen sota terra.



El grup d'Espeleologia realitza aquesta campanya en aquesta àrea geogràfica des de l'any 68, però aquest any han rebut un permís especial del govern d'Aragó i del Parc d'Ordesa. El grup badaloní compta amb 50 socis, tot i que són 15 els actius de manera permanent. El grup d'espeleologia es dedica a l'exploració, però tot i que saben l'àrea geogràfica on hi faran la recerca, no saben amb què s'hi poden trobar.



A més del massís d'Escuain, l'àrea geogràfica destinada al Grup d'espeleologia de Badalona, actualment tenen 4 fronts més oberts. L'avenc de la Ferla, al massís del Garraf, la Grallera de Guara, on s'han fet grans descobertes en els darrers dos anys i l'Avenc dels Escaladors del Pedraforca. L'últim front és l'estudi de les mines de la Serralada de Marina.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat