Botó Contacta amb Badaweb

Dracs i tigres a la Cambra de Comerç

Publicada: 03.07.2008Secció: Economia

La Cambra de Comerç ha parlat de dracs i tigres als empresaris badalonins en un dinar organitzat per la delegació del Barcelonès Nord de la cambra de Comerç. Dracs i tigres és com es coneix econòmicament els mercats emergents del continent Asiàtic. Estrenyer cercles entre Badalona i empreses de la Xina, Taiwan o Filipines serà clau en un futur en què els mercats asiàtics cada vegada tindran més pes.

El paper dels mercats emergents en la crisi actual és el tema sobre el qual ha parlat el professor filipí i expert en economia del desenvolupament Bernardo Villegas. Segons ell, la recessió econòmica actual es deu a les conegudes com "hipoteques basures". Un fet que pel professor Villegas, ha fet empobrir l'economia mundial i ha causat l'increment del preu dels recursos bàsics i també del petroli.

Bernardo Villegas opina que la crisi actual pot esdevenir una solució de cara al futur. Segons ell, per reconvertir l'economia cal invertir en el desenvolupament de l'agricultura, un sector que s'ha menystingut en els últims anys, i els països occidentals deixin de subsidir els negocis de cultius.

Villegas està convençut que els països emergents com el Brasil, la Índia o la Xina superaran en un futur el producte interior brut dels estats europeus o de l'America del Nord. I és que segons Villegas a la Xina, per exemple, es combina l'economia de mercat amb la promoció dels microcrèdits i la instal·lació de PIMES, estrategia que persegueix eliminar la pobresa. Villegas apunta que per tal d'enfortir l'economia mundial, Europa i Àsia haurien d'aliar-se per tal de compaginar la gran producció que és capaç d'exercir orient amb el disseny i la investigació que es produeix a occident.

El que és més que probable per Bernardo Villegas és que les economies emergents trepitgin amb força i que els països europeus hagin d'invertir en productes de valor afegit i en investigacio sinó volen quedar-se enrere.





publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat