Botó Contacta amb Badaweb

L'Institut Isaac Albéniz de Badalona rebutja la supressió del batxillerat nocturn

Publicada: 07.05.2008Secció: Educació

La directiva de l'Institut Isaac Albéniz de Badalona rebutja la supressió del batxillerat nocturn anunciada per la conselleria d'educació als centres públics per al proper curs. El director de l'IES considera que a banda d'oferir als alumnes un espai on poder cursar estudis post obligatoris, els batxillerats nocturns assumeixen una funció social molt destacada ja que la majoria d'ells són majors d'edat.

A Badalona hi ha dos centres que imparteixen classes de batxillerat nocturn. Es tracta de l'institut Eugeni d'Ors, del barri de Sant Roc, i l'institut Isaac Albéniz, de Bufalà, que des de fa dècades ofereixen als alumnes la possibilitat d'obtenir el títol de batxillerat en horari nocturn. D'aquesta manera, els interessats poden compaginar els seus estudis amb la feina. I és que majoritàriament es tracta de persones que van abandonar els estudis i que, passat el temps, decideixen reemprendre'ls amb l'objectiu d'obrir-se noves portes en l'àmbit laboral. És per aquest motiu que el director de l'institut Isaac Albéniz, Josep Maria Fernández, opina que el batxillerat nocturn hauria de mantenir-se. Fernández considera que el batxillerat a distància no serà una eina eficaç ni de fàcil accés per a les persones que no dominen el format internet i que necessiten del suport directe i constant del professorat.

Fins ara els alumnes que optaven pel batxillerat nocturn podien allargar fins a sis anys el període d'estudi per compaginar-ho amb la feina. Una possibilitat que a partir d'ara quedarà anul·lada ja que tan sols podran passar de curs aquells alumnes que suspenguin menys de dues assignatures.

La conselleria d'educació de la Generalitat argumenta que el batxillerat nocturn té un alt índex de fracàs escolar i també d'absentisme, fet pel qual considera que no val la pena mantenir-lo. Per la seva banda, el director de l'IES Isaac Albéniz, Josep Maria Fernández, opina que el que caldria revisar és l'índex de fracàs de l'Eduació Secundària Obligatòria, per després millorar el del batxillerat. I és que, per Fernández els nivells d'èxit del batxillerat nocturn no són tan dolents i més, si tenim en compte que es tracta de persones poc avesades a l'estudi i que compaginen el curs amb la vida laboral i familiar. A més, Fernández assegura que la major part dels estudiants de batxillerat nocturn no prossegueixen els estudis a la universitat sinó que s'incorporen al món del treball o bé cursen mòduls de grau superior per tenir més competències laborals.







publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat