Botó Contacta amb Badaweb
  • Badaweb
    • Notícies
      • Salut
        • 6 pacients de Can Ruti participen en un projecte pilot impulsat per la conselleria de Salut

6 pacients de Can Ruti participen en un projecte pilot impulsat per la conselleria de Salut

Publicada: 11.04.2008Secció: Salut

Un cop coneguts els resultats, s'ha sabut que Catalunya podria autoritzar l'ús terapèutic d'un derivat del cannabis. L'assaig clínic ha confirmat els efectes positius d'un extracte del cannabis com a antídot de nàusees i vòmits en persones que reben quimioteràpia i com a tractament del dolor neurològic. El fàrmac, a base de cannabis, podria subministrar-se en forma d'esprai polvoritzat. De moment, l'únic país on està autoritzat és el Canadà, on respon al nom de Sativex.



La delegació de l'Institut Català d'Oncologia de l'hospital Germans Trias i Pujol ha col·laborat en aquest projecte, iniciat ara fa dos anys. 6 dels 33 pacients que es van sotmetre al tractament a causa dels vòmits i les nàusees que patien arrel de rebre quimioteràpia, eren de Badalona. Segons el doctor Joaquim Julià, de l'hospital de Can Ruti, la meitat dels pacients que van participar en el projecte han notat millores. L'únic inconvenient del fàrmac, segons els pacients, és que té mal gust. És per aquest motiu que alguns dels usuaris han hagut de deixar-lo de prendre.

La majoria dels malalts que s'han sostmès a les proves continuen prenent avui en dia el fàrmac. Molts altres pacients han demanat que se'ls administri un cop n'han sentit a parlar. Tot i que els metges poden prescriure el medicament, sempre com a última opció, necessiten d'un permís del ministeri. A més, la quantitat de polvoritzacions de cànnabis que cada individu necessita s'ha de fixar de manera personal i amb la supervisió d'un sanitari que en controli l'evolució i les reaccions.





publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat