Botó Contacta amb Badaweb

Algunes escoles de Badalona critiquen les multes contra l’absentisme escolar

Publicada: 03.04.2008Secció: Educació

Les escoles de la zona sud de la ciutat consideren que les sancions econòmiques que s'imposaran per reduir l'absentisme escolar no són la millor solució per aquest problema. Consideren que en la majoria de casos es tracta de famílies desestructurades que no tenen recursos per fer front a multes de fins a tres mil euros. Per aquest motiu proposen l'aplicació d'altres mesures que siguin assumibles per part de persones amb un nivell adquisitiu baix.



Des de l'escola Josep Boada consideren que qui ha de decidir el tipus de sanció que s'apliqui als infractors correspon al poder judicial. Casto Garcia, director de l'escola, ha anunciat que des del centre es respectarà qualsevol sanció que sigui dictaminada per un jutge. Ara bé, Garcia opina que l'econòmic no és el millor dels càstigs sinó que hi ha altres mesures més adients.

Des de les Associacions de mares i pares de les escoles de la zona també creuen que la sanció econòmica no serà efectiva. Pensen que les famílies en les que es donen casos d'absentisme no solen tenir gaires recursos econòmics com per assumir una multa de tres mil euros.

Tant professionals de l'educació com les associacions de pares i mares demanen l'aplicació de mesures educadores i formatives i no pas sancionadores.





publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat