Botó Contacta amb Badaweb

L’absentisme escolar podrà ser multat

Publicada: 25.03.2008Secció: Educació

Els pares que consenteixin l'absentisme escolar de forma reiterada i no facilitin la incorporació dels fills a les aules seran sancionats amb multes de fins a 3.000 euros. Aquesta és una de les mesures més extremes que a partir d'ara, s'aplicaran a la ciutat de Badalona per combatre l'absentisme escolar.



La direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència de la Generalitat serà l'encarregada de tramitar l'expedient administratiu d'aquells pares que es neguin a col·laborar en l'escolarització dels seus fills. Un cop exhaurides, sense èxit, les vies ordinàries, els pares seran sancionats amb multes de fins a 3.000 euros. Aquesta mesura, que s'adoptarà a Badalona com a projecte pilot, ja s'aplica a altres municipis de l'àrea metropolitana com El Prat de Llobregat.

L'aplicació d'aquesta mesura sancionadora s'ha acordat en l'última reunió de la comissió social del Consorci Badalona Sud, en la que també hi han participat representants de l'Ajuntament i directors de diferents centres escolars del barri de Sant Roc, on el 34% de l'alumnat practica l'absentisme. En la trobada s'ha acordat a més estudiar la possibilitat de denunciar a la fiscalia l'existència de deu casos crònics d'absentisme al barri.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat