Botó Contacta amb Badaweb

Badalona reforça la prevenció d’absentisme escolar al sud de la ciutat

Publicada: 14.03.2008Secció: Educació

El Consorci Badalona Sud ha decidit posar fil a l'agulla al problema de l'absentisme escolar amb la posada en marxa d’un nou projecte de Suport a l'Escolarització i que forma part del Pla d'Absentisme. La iniciativa amplia, des d'ara, el nombre d'educadors que treballen a diari al carrer, per resoldre un problema que afecta un 34% de l'alumnat badaloní de primària.



D'aquesta manera Badalona reforça el Pla de prevenció i tractament de l'absentisme escolar als barris de la zona sud, i pel qual s'ha contractat 3 persones que amplien fins a quatre el nombre d'educadors dedicats a aquesta tasca de control. Així, tot i que les mesures anteriors han aconseguit retallar l'absentisme, encara no ha estat suficient per eliminar-lo. Segons el regidor del districte, Ferran Falcó, cal acabar amb els hàbits d'aquells alumnes que falten a classe de manera intermitent i buscar els motius d'aquells que ho fan de forma crònica.

El Pla l'ha elaborat i l'executarà la Fundació Carles Blanch, del Centre Sant Jaume, que fa més d'una dècada que s'han implantat a la ciutat amb diferents projectes. Segons el coordinador del Centre Sant Jaume, Josep Vila-geliu, la primera acció aniria encaminada a incidir i analitzar el perquè falten a classe els nens de les tres escoles de primària de la zona, com són el Baldomer Solà, el Josep Boada i Lestonnac.

Per aconseguir eradicar l'absentisme, s'aplica ara aquest Pla que coordinarà els agents implicats en aquesta problemàtica com són les mateixes escoles, els cossos de seguretat de la ciutat, els serveis socials de l'Ajuntament i aquells departaments d'Educació, Justícia i Acció Social de la Generalitat, entre d'altres. Tot plegat a partir de la feina feta en aquest àmbit per part de l'educador i d’altres serveis com el Desperatdor, que han aconseguit tractar fins a 140 casos d'absentisme escolar, de diferent grau, als col•legis de la zona sud de la ciutat.



L’absentisme escolar és un problema del qual ja fa molt de temps que els directors dels centres se’n queixen. Malgrat les noves propostes del Consorci Badalona Sud i les administracions, els docents es mostren escèptics davant d’aquest nou pla.



Aquest és el cas del director del CEIP Josep Boada, Casto Garcia, que assegura que les escoles de la zona sud de la ciutat podrien plantejar-se abandonar el consorci sinó s’aborda positivament i amb garanties els casos d’absentisme.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat