Botó Contacta amb Badaweb

Can Ruti, un referent en transplantaments de ronyó

Publicada: 14.03.2008Secció: Salut

A l'hospital badaloní Germans Trias i Pujol ja s'han realitzat més de 600 transplantaments renals. El primer, es va dur a terme el 3 d'octubre de l'any 1985 i des de llavors el centre ha anat desenvolupant i millorant els seus programes de transplantament amb molt d’èxit.



Segons els doctors Lazurica i Romero, de l'àrea de transplantaments renals, les llistes d'espera de l'hospital Can Ruti són de les més curtes, sobretot pel que fa a les intervencions quirúrgiques de transplantaments de ronyons i de diàlisi. I és que el de transplantaments de ronyons va ser el primer programa especial que va endegar l'hospital badaloní. Mentre que en un principi el transplantament de ronyons procedia de donants acabats de morir, més tard és va realitzar l'extracció d'òrgans vius.

De fet, els transplantaments de ronyons vius tenen una esperança de vida de 6 a 8 anys superior a la dels procedents de cadàvers. I a més, en cas de necessitat, els metges adverteixen que els problemes derivats de l'extracció són mínims i, en la majoria dels casos, inexistents.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat