Botó Contacta amb Badaweb

Els Gremi d'instal·ladors critica el mal estat dels sistemes de subministrament d’aigua

Publicada: 13.03.2008Secció: Medi Ambient

Una nova veu denuncia el malbaratament d'aigua en una època fortament marcada per la sequera i les restriccions. És la del Gremi d'Instal•ladors de Badalona i Comarca que denúncia la precarietat de les instal•lacions d'aigua anomenades d'aforament o de dipòsit. Segons ells, a l'Àrea Metropolitana de Barcelona hi ha prop de 5.000 edificis que s'abasteixen d'aquesta manera.



El president del Gremi d'instal•ladors de Badalona i Comarca, Ambrós Martínez, ha advertit que les xarxes distribuïdores d'aigua tenen fuites en gran quantitat. Martínez assegura que moltes finques encara disposen d'un subministrament molt antic anomenat d'aforament. Es tracta d'un sistema que es basa en la instal•lació d'un dipòsit en la part superior de l'edifici. Aquest dipòsit reb aigua de la xarxa de subministrament de manera continuada, així que quan l'aigua sobrepassa la capacitat del tanc es desvia directament cap al clavegueram. Martínez denúncia la pèrdua d'aigua potable ja que, segons ell, aquest sistema, anomenat d'aforament, malbarata aigua permanentment.

Segons el president del Gremi d'instal•ladors de Badalona i Comarca, Ambrós Martínez, en el conjunt de l'Àrea Metropolitana de Barcelona hi ha prop de 5.000 edificis que disposen d'un sistema d'aforament.

Martínez assegura que també es perd aigua a les plantes potabilitzadores i depuradores i demana una forta inversió per tal de modernitzar les xarxes d'abastiment i reparar les fuites. Escoltem algunes de les seves propostes per tal de fer front a la sequera i reaprofitar aquest bé tan preuat, l'aigua.

Des del Gremi d'Instal•ladors de Badalona i Comarca, així com des de la Federació Catalana d'Associacions Empresarials, es posen a l'absoluta disposició d'una institució que, segons ells, ha de prendre partit, l'ACA. Martínez afirma que l'Agència Catalana de l'Aigua és l'única que pot fer que l'estalvi i l'aprofitament de l'aigua deixin de ser una utopia.





publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat