Botó Contacta amb Badaweb

Tiana donarà suport als veïns que readaptin el jardí a la sequera

Publicada: 13.03.2008Secció: Medi Ambient

L'Ajuntament de Tiana ha decidit oferir assessorament tècnic a aquells veïns del municipi que vulguin repensar el seu jardí, després de l'aplicació del darrer decret de sequera. Aquesta és una iniciativa que la regidoria d'urbanisme, habitatge i medi ambient havia previst posar en marxa més endavant però la manca d'aigua ha fet avançar la campanya. De moment ja hi ha algun tianenc que s'ha interessat per la proposta i el consistori ja compta amb una subvenció per tirar-la endavant de l'Agència Catalana de l'Aigua.

Tiana és un municipi en què les cases predominen per sobre dels pisos, i per tant moltes disposen de terreny i espai on tenir-hi jardins. Davant la sequera i l'alerta per manca d'aigua, i la conseqüent aplicació del decret de restricció dels seus usos, l'Agència Catalana de l'Aigua, l'ACA, preveu que caldrà deixar morir les gespes i algunes plantes dels jardins particulars. En vistes a aquesta situació, la regidoria d'urbanisme, habitatge i medi ambient de l'Ajuntament de Tiana ha proposat donar suport a aquells veïns que sol•licitin assessorament tècnic per repensar els seus jardins, un cop s'hagi superat aquesta època de falta d'aigua. L'objectiu és crear nous jardins en què s'hi apliquin criteris d'eficiència i minimització de l'ús de l'aigua, a més també de criteris de xerojardineria en què es tenen en compte la ubicació o la utilització d'herbicides, entre d'altres.



Segons el regidor d'urbanisme, habitatge i medi ambient, Joan Pau Hernández, la iniciativa va començar a planificar-se la passada tardor, per implantar-la de cara a la primavera. Tot i així, s'haurà d'esperar a superar l'època de sequera, ja que un redisseny suposaria plantar noves espècies que en una primera etapa necessitarien d'un mínim rec per permetre el seu arrelament. Un cop els jardins s'hagin malmès, serà el moment de repensar com es replanta. Així, aquest assessorament permetrà adaptar els jardins a les varietats vegetals més adients al clima, al terreny i alhora que siguin també menys exigents amb el consum de l'aigua. Per aquesta acció ja es disposa d'una subvenció aprovada per l'ACA, que ascendeix a 7.500 euros, d'una despesa total prevista d'un 15.000 euros.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat