Botó Contacta amb Badaweb

El CEIP Antoni Botey ofereix classes de romanès

Publicada: 11.03.2008Secció: Educació

Amb la intenció de no oblidar la llengua d'origen, molts nens immigrants estudien la seva llengua materna a l'escola. A Badalona, al CEIP Antoni Botey, del barri de Llefià, s'imparteixen classes extra-escolars de romanès. Les classes van començar el mes de desembre i ja són 6 els alumnes que de moment s'hi han apuntat.



Quan un emigra deixa enrera moltes de les seves costums. El sentiment de desarrelament però, fa que molts dels nouvinguts vetllin pel manteniment dels seus orígens. La llengua és un dels elements identitaris més preservats pels nouvinguts. Mostra d'això en són les classes de llengües estrangeres a les escoles públiques catalanes, on s'hi estudien l'àrab, el xinès, l'holandès, l'amazic, el portuguès i també el romanès. A l'escola Antoni Botey de Badalona, 6 alumnes de Romania i també de Catalunya aprenen romanès.



Els alumnes aprenen les estructures bàsiques de l'idioma així com també el vocabulari més quotidià. I és que molts d'ells són nascuts a la ciutat o bé, hi van arribar de ben petits i gairebé sempre utilitzen el castellà o bé el català per a comunicar-se. Gràcies a les classes de romanès poden practicar l'idioma matern i aprendre'l correctament, segons han explicat els mateixos alumnes.

No només els nens romanesos estan interessats en conèixer aquesta llengua sinó que a la classe també hi assisteix una alumna catalana que, motivada per una amiga de l'escola, va decidir apuntar-s'hi.

A les escoles catalanes, i també de la nostra ciutat, hi conviuen joves de moltes procedències diferents. El seu dia a dia resulta encoratjador ja que sovint els infants són un exemple a seguir pels més grans.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat