Botó Contacta amb Badaweb

Primera posada a punt de la sorra de la platja

Publicada: 07.03.2008Secció: Medi Ambient

Un any més els tractors llauren la sorra de la platja de Badalona. Un procés del tot necessari abans que comenci la temporada d’estiu i que garanteix que la sorra que trepitgem estigui en condicions sanitàries.



El sol i el seu poder de destruir les bactèries és un element bàsic en el manteniment de la sorra de les platges i és l’aliat en el llaurat de la sorra. Aquest procés consisteix a voltejar la capa més superficial de sorra, uns cinquanta centímetres, per aconseguir que quedi exposada al sol.

El sol actua com a fungicida, elimina els fongs, un efecte que aconsegueixen les seves radiacions ultraviolades i l’assecament que produeix la calor. Però la netedat de la sorra no depèn només de l’acció de les màquines sinó de la brutícia de l’aigua del mar i la cura que els usuaris tenen de la platja segons ha comentat la regidora de medi ambient i mobilitat, Mercè Rius.

El llaurat de la sorra és un complement d’una altra acció, el garbellat, que es fa durant l’hivern i, en època de bany, cada setmana. El garbellat consisteix a remoure la sorra de dos a deu centímetres.

Un cop hagin finalitzat les tasques de neteja de la costa badalonina, es procedirà a la instal•lació del mobiliari urbà, que inclou 100 papereres noves. I és que a Badalona es recullen prop de 80 tones de residus mitjançant les paperes de la platja, mentre que de la sorra se'n recullen 120 tones.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat