Botó Contacta amb Badaweb

Medi Ambient investiga si la fuita d’aigua a Canyet és delicte

Publicada: 05.03.2008Secció: Medi Ambient

La Fiscalia de Medi Ambient vol saber si la pèrdua d'almenys 216.000 litres d'aigua diaris al barri de Canyet de Badalona, des de fa anys, d'una canonada propietat de l'empresa pública Aigües Ter Llobregat pot constituir un delicte per part dels gestors públics encarregats del manteniment d'aquesta infraestructura. En aquesta línia, el fiscal especial de Medi Ambient, José Joaquín Pérez de Gregorio, va signar dilluns una ordre obrint diligències d'investigació per un presumpte delicte contra els recursos naturals, la salut pública i el medi ambient i facultant els Mossos d'Esquadra perquè investiguin els fets.

Segons publica aquest matí el diari AVUI, el ministeri públic ha adoptat aquesta decisió després d'estudiar la denúncia que dijous passat va presentar l'associació de veïns del barri del Canyet de Badalona, on brolla ininterrompudament l'aigua de l'aqüeducte Cardedeu-Trinitat. La denúncia la signa el president de l'entitat veïnal, Miguel Jurado, que a la vegada és regidor del Partit Popular (PP) a l'ajuntament badaloní.

El malbaratament de litres i litres d'aigua durant anys adquireix en aquests moments de sequera, a criteri de la Fiscalia, "una rellevància especial", i obliga més que mai les administracions que gestionen els recursos hídrics a tenir-ne una major cura. L'escrit del ministeri públic posa especial èmfasi a recordar l'obligació de l'administració a "adoptar totes les mesures necessàries per evitar el malbaratament" de l'aigua. En aquest sentit, el ministeri públic cita les obligacions que tant l'article 45 de la Constitució com la llei d'Aigües dóna a l'Administració en la preservació dels recursos públics del medi ambient.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat