Botó Contacta amb Badaweb

Tiana reclama una solució per aprofitar l’aigua de la fuita

Publicada: 29.02.2008Secció: Medi Ambient

L’Ajuntament de Tiana s’ha reunit amb Aigües Ter Llobregat (ATLL) per mirar de reaprofitar l’aigua d’una fuita de la canonada que va de Cardedeu a Barcelona. El consistori tianenc proposa utilitzar aquesta aigua per activitats municipals. La trobada amb l’ens també ha servit per demanar explicacions sobre l’estat en que es troba aquesta fuita detectada l’any 2004.



L'alcalde de Tiana, Emili Muñoz, ha denunciat que el municipi és l’escenari d’una altra fuita d’aigua, tot i que en aquest cas se’n desconeix la quantitat de litres que cada dia es vessen a les clavegueres. La fuita es va detectar el 2004 moment en que l'Ajuntament es va posar en contacte amb l'ATLL per evitar que l'aigua es vessés directament al mar. Llavors la solució va passar per desviar el cabal fins al clavegueram, tot i que després de tant de temps la mesura provisional encara es manté.

Un dels problemes per resoldre la fuita és que es desconeix quin és el punt exacte per on es perd aigua. Tot i això, Muñoz, ha assegurat que han parlat amb l’ATLL per estudiar com emmagatzemar l’aigua i aprofitar-la, però també els han demanat explicacions del perquè encara no s’ha resolt la fuita.

En l'actualitat la fuita no es visible perquè passa per sota la riera d'en Font, després d'haver-se filtrat al subsòl i per tant l’aigua no és potable. L’objectiu, segons els responsables municipals de Tiana, és crear la infrastructura necessària per aprofitar part de l’aigua d’aquesta fuita per a usos municipals. Una possibilitat que s’estudia després de les restriccions que suposa l’aplicació de l’estat d’excepcionalitat 2 decretat pel govern català a principis del mes de febrer.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat