Botó Contacta amb Badaweb

Desacord entre Ajuntament i ATLL per la magnitut de la fuita de Canyet

Publicada: 28.02.2008Secció: Medi Ambient

Aigües Ter Llobregat, l'ATLL, ha desmentit que la fuita d'aigua del barri de Canyet tingui la magnitud i la intensitat que assegura l'Ajuntament badaloní. Mentre que el consistori diu que la canonada de l'ATLL perd cada hora 18.000 litres d'aigua, la companyia assegura que la fuita detectada és de 9.000 litres a l'hora.



Segons Aigües Ter Llobregat, la quantitat d'aigua perduda de la canonada que dóna servei a Badalona i altres municipis de l'àrea metropolitana és la meitat de la que ha fet pública l'Ajuntament de Badalona. A més, el gerent de l'ATLL, Joan Compte, assegura que els percentatges de fuites a Catalunya es mantenen molt per sota de la mitja espanyola.

Una primera estimació de la pèrdua d'aigua, inidicaria, segons l'empresa, que es malmeten prop d'uns 216.000 litres al dia i no pas 432.000 com l'ajuntament de Badalona i alguns mitjans de comunicació han difòs. L'ATLL ha anunciat que en aquests moments s'estan executant els treballs de reposició d'una gran infraestructura que permetran el desdoblament de l'antiga canonada i que reduiran a un 2% el percentatge de pèrdues de la xarxa regional.



LA REPARACIÓ

Des d'Aigües Ter Llobregat asseguren que l'any 2003 es van iniciar les obres d'una conducció que servirà com a desdoblament de l'aqüeducte que pateix fuites, instal·lat als anys 60. D'aquesta manera, es permetrà la reparació de la canonada malmesa i també es donarà una major flexibilitat a l'explotació.



L'empresa diu que durant aquest temps no s'ha reparat directament la canonada afectada perquè cal arreglar-la des del seu interior i això haguès suposat, segons han informat, deixar sense subministrament a bona part dels usuaris de Barcelona i dels municipis veïns. La previsió és que l'estiu del 2009 es pugui posar en servei aquest desdoblament i, a continuació, es procedeixi a la reparació i millora interior de l'aqüeducte.

Mentrestant, l'ajuntament de Badalona, donada l'actual situació de sequera, ha pres la iniciativa de portar a terme una actuació perque de manera provisional l'aigua pugui aprofitar-se. De moment, s'ha iniciat un projecte, amb la col·laboració de l'ATLL, d'utilització de la piscina de Torre Codina com a reservori d'aigua des d'on es portarà fins a l'entrada de la finca. Des d'allà es podran carregar camions cisterna per al seu posterior aprofitament. L'aigua s'emprarà per al reg de jardins i la neteja de la via pública.

Aquesta pèrdua d'aigua és ja habitual per als veïns de la zona. Molts d'ells asseguren que les pèrdues es perllonguen en el temps des de fa quasi 40 anys, una data que coincideix amb la de la instal·lació de la conanada. L'aigua que es perd, no tan sols provè de l'aqüeducte, sinó també d'algunes mines que hi ha a la zona. A la seva manera, alguns dels veïns miren de treure un profit d'aquest bé tan escàs i alhora sovint tan poc valorat.

Els veïns continuen mostrant la seva incredulitat davant possibles solucions per a una una canonada que porta ja 40 anys rajant innecessàriament.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat