Botó Contacta amb Badaweb

Una biblioteca a la caserna de Canyadó i nous hotels a l’antic escorxador

Publicada: 27.02.2008Secció: Urbanisme

Als terrenys de l'antiga caserna de la Guardia Civil, al carrer Eduard Marquina amb la Riera Canyadó, s'hi construirà finalment una biblioteca. Així es va aprovar ahir al vespre al ple municipal. Es tracta d'un equipament que a més a més oferirà als veïns del barri zones verdes i aparcaments. D'altra banda, en un futur, el barri comptarà també amb una nova escola bressol i no es descarta la possibilitat d'ampliar el CEIP Lola Anglada, en el cas que fos necessari, en altres terrenys que són propietat de l'Ajuntament.



En aquest espai del barri de Canyadó, de 800 metres quadrats, s'hi construirà una biblioteca de dues plantes que no suposarà cap cost a l'Ajuntament. Jordi Serra és Regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Badalona.

Per la seva banda, els veïns de Canyadó reclamen espai pels infants del barri. Segons diuen, l'Ajuntament es va comprometre a fer una escola bressol en aquest espai i posant una biblioteca no solucionaran la necessitat que tenen els veïns.



Pel que fa als grups de l'oposició, tots dos han votat en contra d'aquest projecte. Des del Partit Popular creuen que el conveni urbanístic que es presenta no és gens clar. Per la seva banda, Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa dóna prioritat a l'educació destacant com a principals necessitats la creació de l'escola bressol i l'ampliació del CEIP Lola Anglada.



Convergencia i Unió ha destacat que aquest és un conveni clar i transparent que els ajuda a anar complint els seus compromisos ja que forma part dels 50 punts del govern.

Per la seva banda, Esquerra recolza també el projecte ja que, segons explicava el president del grup municipal, Jaume Vives, aquest conveni respon a les necessitats i demandes dels veïns del barri de Canyadó.

Per tancar el debat, l'Alcaldessa de Badalona, Maite Arqué, ha volgut destacar que aquest projecte millorarà la qualitat de vida dels veïns del barri. Segons explicava Arqué, amb la creació de la biblioteca no es descarten les altres demandes dels veïns sino al contrari. L'escola bressol s'ubicarà en un espai més adequat a les seves necessitats i, d'altra banda, existeix la possibilitat d'ampliar el CEIP Lola Anglada, si en algun cas fos necessari, ja que l'Ajuntament té al barri altres espais reservats per equipaments.



El Ple Municipal d'ahir també va aprovar la construcció d'un recinte hoteler de dues i tres estrelles al costat de l'antic Escorxador, en el marc del projecte de construcció de la futura Capital europea del Bàsquet.

Aquest recinte hoteler comptarà amb 250 habitacions i s'edificarà a l'espai on el projecte inicial havia previst la construcció d'una residència per a esportistes. Seran dos hotels que ocuparan un sol edifici. Un d'ells tindrà 140 habitacions amb la categoria de tres estrelles, que pertany a la cadena IBIS i l'altre disposarà de 110 habitacions de dues estrelles, assignat a la cadena ETAP. El Regidor d'Urbanisme, Jordi Serra, ha destacat el doble benefici d'aquest projecte. D'una banda, suposarà la reurbanització del Parc de l'Escorxador i de l'altra, s'integrarà el barri de la Salut al projecte de la Capital Europea del Bàsquet.

El recinte hoteler és promogut per Accor Hoteles i es construirà a la parcel·la situada a la cantonada entre l'avinguda d'en Caritg i el Carrer de l'Arquitecte Fradera.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat