Botó Contacta amb Badaweb

Arqué reclama als professors de música que abandonin la tancada

Publicada: 20.02.2008Secció: Educació

L'alcaldessa de Badalona, Maite Arqué, ha instat als vuit professors de l'Escola de Música a abandonar la tancada que protagonitzen des de fa una setmana. Per Arqué és necessari que les classes tornin el més aviat possible a la normalitat, i aposta pel diàleg per tal d’arribar a un acord que satisfaci a tothom. Per aquest motiu, el govern ha convocat als docents a tornar-se a reunir aquest matí.



Fins al moment d'aquesta nova trobada les negociacions es troben trencades i l'activitat a l'Escola de Música de Badalona continua aturada. Precisament aquesta és la situació que cal esmenar segons ha explicat l'alcaldessa de Badalona, Maite Arqué, en declaracions a Ràdio Ciutat de Badalona en que ha demanat als professors que abandonin l'Escola.

El primer punt per arribar a la solució del conflicte passa, segons l'alcaldessa, perquè els mestres desallotgin les classes, mentre que el segon es basa en el diàleg. Per això s'ha convocat aquesta nova trobada, prevista per aquest matí. La proposta d'aquesta nova reunió, entre administració i docents, arriba després d'una manifestació de prop de cinquanta persones, que es va celebrar dilluns, i va estar convocada pels mestres.



ASSEMBLEA

L'assemblea dels treballadors del Patronat de la Música de Badalona ha reprovat els mètodes utilitzats pels 8 professors tancats a l'escola de

Música. Considera que el procediment utilitzat pels afectats ha comportat una interferència injustificada de l'activitat del centre i de la seva plena dedicació pedagògica.

Els professors i personal no docent del Conservatori i de l'Escola de Música Moderna de Badalona titllen de falsedats les declaracions fetes aquests dies pels 8 mestres acomiadats. Opinen que els afectats han pres postures radicalitzades que, segons ells, no ajudaran a la resolució del conflicte. L'assemblea dels treballadors ha emès un comunicat en el que demanen que el conflicte es resolgui el més aviat possible. La nota informativa ha estat aprovada per majoria en una assemblea amb 66 assistents sobre un cens de 75 persones.





Per la seva banda, Iniciativa – Esquerra Unida de Badalona demana la readmissió dels mestres de l’Escola de Música que han estat acomiadats, així com també la regularització dels seus contractes laborals. A més, Iniciativa lamenta la incapacitat, que segons ells, ha mostrat el govern local a l’hora de resoldre el conflicte.

Els ecosocialistes plantegen un acord entre músics i administració que inclogui la regulació de totes les situacions laborals. Iniciativa exigeix que la futura convocatòria de places per a professors de música reconegui, com a un valor a tenir en compte en el barem de puntuació, l’experiència en el lloc de treball a cobrir. I per últim, demana deixar sense efecte els acomiadaments i altres tipus de finalitzacions de les relacions laborals que s’hagin produït arran del conflicte. Sagués diu que cal fer esforços per reconduir la situació pel bé d’ambdues parts però també, per a les persones usuàries de l’escola i per no perjudicar la imatge del centre.





publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat