Botó Contacta amb Badaweb

Un nou pla preveu urbanitzar l’antiga fàbrica de l’Estrella

Publicada: 19.02.2008Secció: Urbanisme

Badalona serà una de les ciutats beneficiades del pla de la Generalitat que preveu la construcció de 100 urbanitzacions al territori català (ARE). Aquesta iniciativa permetrà l’edificació de 90.000 habitatges. La meitat dels pisos seran de protecció oficial.



En total s’urbanitzaran més de 1.600 hectàrees on es construiran més de 90.000 habitatges a 86 municipis de Catalunya de dotze regions diferents.

L’ARE s’inclou en el decret llei de mesures urgents en matèria urbanística aprovat l’octubre passat. En breu, s’iniciarà una roda d’audiències amb els ajuntaments afectats i després, es donarà pas a la tramitació de les obres. Es preveu que al març de l’any que ve, els dotze plans directors ja estiguin aprovats.

Per abordar amb més rapidesa l’edificació, els treballs d’urbanització i de construcció d’habitatges i d’equipaments es faran de forma simultània.

Un cop estiguin enllestits aquests dotze plans directors s’hauran assolit el 30% dels objectius del Pacte Nacional de l’Habitatge, que preveu la construcció de 160.000 pisos nous en deu anys al territori català.

PROJECTES A BADALONA

A la nostra ciutat, els edificis pertanyents a l’ARE s’ubicaran al lateral de l’autopista C-31, a l’altura de Sant Crist, i a l’antic solar de l’Estrella, on s’hi edificaran gairebé 300 pisos, la meitat públics. Totes dues obres podrien començar al llarg del 2009.



El Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat considera com a àrea residencial estratègica de Badalona la zona de l’antiga fàbrica de l’Estrella. En aquest espai s’hi han de construir 298 pisos, la meitat dels quals seran en règim protegit. L’antiga fàbrica de l’Estrella se situa en el triangle comprès entre el carrer del Torrent de la Batllòria, la Rambla de Sant Joan i la Camèlia. Dins d’aquest pla de la Generalitat també s’inclou l’actuació que des de fa anys afecta els veïns que viuen a tocar del lateral de l’autopista C-31, al barri de Sant Crist. Segons el regidor de recursos interns de l’Ajuntament de Badalona, Francesc Serrano, aquesta actuació podria reactivar el projecte del Corte Inglés.

Les 45 famílies afectades per les obres del lateral de l’autopista C-31, a tocar del barri de Sant Crist, demanen la seva desafectació ja que, segons ells, hi ha una vintena d’habitatges que no s’interposen a l’execució de les obres del lateral.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat