Botó Contacta amb Badaweb

Ajuntament i mestres sense acord i l’Escola de Música tancada

Publicada: 19.02.2008Secció: Educació

L'Ajuntament de Badalona vol que l'Escola de Música torni a la normalitat, el més aviat possible. Per aquest motiu, els responsables de la regidoria de cultura no descarten la possibilitat de tornar a negociar amb els professors tancats al centre i trobar una solució en la que tothom hi pugui guanyar.



De moment, les classes a l'Escola de Música estan suspeses i continuaran així fins que es trobi una solució. El Regidor de Cultura, Jaume Vives ha explicat l'esforç de negociació que ha fet la regidoria, malgrat la radicalització en les formes de protesta del mestres. Tot i això, sis dies després de la tancada, Ajuntament i mestres encara no han arribat a cap acord. La intenció dels responsables municipals però, és tornar a la normalitat el més aviat possible.

Recordem que les negociacions amb els músics estan trencades des del passat divendres. Els professors van demanar per escrit la readmissió dels vuit músics tancats i l'Ajuntament s'hi va negar. Tot i que aquest va ser el punt que va detonar el trencament de les negociacions, els músics consideren que es tracta d'una condició imprescindible per arribar a un acord. Els professors han afirmat que tenen voluntat de negociar de nou amb el consistori i han afegit que, de moment, el tancament és indefinit.

Jaume Vives ha comunicat que delega tota la responsabilitat a la direcció del centre per tornar a negociar amb els professors implicats. El Patronat de la Música de Badalona ha expressat la voluntat de comptar amb aquests professors durant tot aquest any acadèmic. Una solució que s'aplicaria fins que arribi la convocatòria de noves places per professors aprovades, recentment, pel pressupost municipal d'aquest 2008.



MANIFESTACIÓ DE SUPORT

Més de cinquanta persones es van manifestar ahir a la Plaça de la Vila per protestar per la situació que estan vivint els mestres de l'Escola de Música de Badalona. En algunes de les pancartes es podia llegir: “Demanem solucions i condicions dignes de treball”.



Músics, alumnes i professors van protagonitzar ahir a les 8 del vespre una reivindicació a la Plaça de la Vila per donar suport als mestres tancats a l'Escola de Música des de la setmana passada. Segons es podia llegir en algunes de les pancartes, denunciaven “l'explotació i l'acomiadament” que han patit aquests 8 professors i demanaven solucions com “contractes i condicions dignes de treball”.

La música va ser la protagonista durant tota la protesta ja que els músics presents van amenitzar la reivindicació tocant els seus instruments.



Encara que els pares dels alumnes han mostrat en tot moment el seu suport als professors de l'Escola, ahir no van poder estar presents en la manifestació perque estaven reunits amb la direcció del centre.





publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat