Botó Contacta amb Badaweb

La vaga de mestres deixa les aules buides

Publicada: 15.02.2008Secció: Educació

Comissions Obreres ha qualificat d’èxit la convocatòria de la vaga de professors que a Badalona ha tingut una incidència del 100%, segons dades del sindicat. Si el Conseller d’Educació Ernest Maragall ha dit que cal prendre nota de les queixes dels docents, els sindicats exigeixen emprendre una taula de negociacions per arribar a un acord sobre la Llei de l’Educació Catalana.



Les xifres dels sindicats es contraposen però amb les que ha ofert el Departament d’Educació de la Generalitat, que ha calculat que només la meitat del personal de les escoles i instituts, a nivell català, han participat de l’aturada. Segons el conseller Ernest Maragall la vaga ha estat significativa i per tant cal ara prendre nota del malestar expressat a la manifestació.

L’aturada a les escoles d’adults ha estat total segons valoracions de Comissions Obreres. Segons les dades del sindicat el nombre de mestres que ahir dijous es van manifestar va ser del vuitanta per cent a primària i del setanta per cent a secundària. A les escoles bressol de la ciutat, als centres de lleure educatiu i als col•legis privats el seguiment de la vaga de professors ha estat inferior, de fins al trenta per cent.

A Badalona la vaga però ha passat de llarg a dues escoles, els CEIPs Bufalà i Artur Martorell. La resta ha tingut un seguiment majoritari tot i que les escoles s’han mantingut obertes i s’ha ofert serveis mínims als alumnes que avui han anat a classe.

Poc més del 50 per cent del professorat ha fet vaga a l'Institut de secundària Júlia Minguell al barri de Llefià. La protesta té per objectiu la retirada del document de bases de la llei catalana d'educació, elaborada pel Departament d'Educació. Una llei que segons els sindicats de mestres podria suposar la privatització de l'escola pública i empitjorar les condicions laborals dels docents. Així els mestres passarien per avaluacions periòdiques i comptarien amb direccions professionalitzades.

Aquest dijous només 88 alumnes dels gairebé 400 que té l'Institut han assistit a les classes. El seguiment per part del personal docent no ha estat massiu, poc més d'un 50%, malgrat que la vaga estava convocada per la majoria dels sindicats. El ritme de treball als centres educatius de la ciutat ha estat molt suau. Tant tranquil, que fins i tot en algunes escoles s’ha aprofitat per fer activitats que habitualment és impossible de fer. N’és un exemple el CEIP Planas i Casals on només han assistit a classe tres alumnes dels més de 400 que té el centre. Una vaga que a banda de la incidència entre professors i alumnes ha afectat també als pares, sobretot aquells amb fills petits. Cal recordar que la mobilització ha dividit la comunitat educativa, ja que ni les associacions de pares i mares, ni els moviments de renovació pedagògica, ni l’associació de directors l’han recolzat.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat