Botó Contacta amb Badaweb

La vaga de mestres afecta la majoria de les escoles de la ciutat

Publicada: 14.02.2008Secció: Educació

La vaga de professors i estudiants per una educació pública de qualitat i en contra de la Llei d’Educació Catalana de la Generalitat afecta avui dijous de manera general a gairebé tots els centres educatius de Badalona. Tot i això hi ha algunes excepcions, com els Ceips Bufalà i Artur Martorell i l’escola Gitanjali.



La incidència de la vaga general es preveu destacada entre els centres públics de la nostra ciutat, segons facilitades per Comissions Obreres. El seguiment total de l’aturada es fa sobretot des de les escoles d’adults on el 100% dels professors s’hi han afegit. A primària i educació infantil són 650 els professors de Badalona que avui es mobilitzen, el que representa gairebé un 80% del professorat. Pel que fa al nombre d’escoles, només tres, de les 31 totals, resten obertes i fan classe amb certa normalitat malgrat la falta d’alguns mestres. És el cas del CEIP Bufalà, el CEIP Artur Martorell del barri de Casagemas i l’escola Gintanjali al centre de la ciutat.

A secundària la incidència és total ja que hi participen professors dels 12 instituts públics badalonins, tot i que l’afectació és diferent, ja que aquí el sindicat d’estudiants també ha mobilitzat l’alumnat. En aquest cas, un 70% dels professors està previst que s’afegeixin a la vaga, però es preveu que la inactivitat acadèmica sigui del 100%.

La vaga de professorat i alumnat a l'Ensenyament Públic no universitari se celebra aquest migdia a les 12, a la Plaça Universitat de Barcelona.

Els estudiants de secundària de Badalona també s’han afegit avui a les mobilitzacions convocades pels cinc sindicats majoritaris del sector de l’ensenyament. Una vaga general que des del Sindicat d’Estudiants han catalogat d’èxit, també a Badalona. Així la majoria dels centres educatius públics de la ciutat obriran les seves portes, tot i que a les seves aules no hi seran els mestres, que avui estan convocats a la vaga general que exigeix la retirada de la Llei d’Educació Catalana. Una convocatòria de seguiment massiu, també a Badalona segons han confirmat des del sindicat d’estudiants.

Amb aquesta acció, docència i alumnat declaren la guerra contra la Llei d’Educació Catalana que el Departament d’Ensenyament preveu tirar endavant per reduir l’alt índex de fracàs escolar a Catalunya. Tot i això, tant els sindicats de mestres com també els d’estudiants creuen que aquesta no és la millor via per aconseguir aquest objectiu.

A nivell general són cinc els sindicats de professors i quatre associacions d’estudiants els que s’afegeixen a la vaga general de mestres, el que afectarà a tot Catalunya a un milió cent mil alumnes. Una mobilització que divideix, però, la comunitat educativa, ja que ni les associacions de pares i mares, ni els moviments de renovació pedagògica, ni l’associació de directors la recolzen.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat