Botó Contacta amb Badaweb

Els experts insisteixen en eliminar els mals hàbits per evitar l’obesitat

Publicada: 08.02.2008Secció: Salut

Preveure l'obesitat és, segons els experts, la via per la qual es poden evitar els problemes de salut de la nostra població en un futur. En això coincideixen un metge de l'Hospital Germans Trias i Pujol, especialitzat en obesitat, i una nutricionista badalonina. Totes les mesures són poques per acabar amb un problema, ja no només dels adults, sinó també dels infants.



L'alimentació de nens i adolescents ha de ser variada i ha de contenir les proteïnes, vitamines o hidrats necessaris per afavorir el creixement. Segons la nutricionista badalonina Maria José Coves, una bona alimentació ha d'anar acompanyada d'exercici físic. Coves ha afegit que, per prevenir l'obesitat o futures malalties causades per l'alimentació, els nens haurien de menjar dues racions de fruita i verdura al dia.

D'aquest mateix parè n'és el responsable de la Unitat d'obesitat mòrbida de l'Hospital Germans Trias i Pujol, el doctor Xavier Formiguera. Pel doctor, cal que tots els àmbits de la societat s'impliquin per incidir en la reducció de l'obesitat infantil, des de les administracions, la família, l'escola, els metges i fins i tot els arquitectes perquè dissenyin ciutats que promoguin l'exercici físic. I és que avui per avui l’obesitat entre els infants ja és un problema, i el que encara és més important, està assentant les bases per problemes de salut al futur. Per tant el que cal és, segons Formiguera, actuar ja per evitar que els nens d'avui no siguin els obesos de demà.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat