Botó Contacta amb Badaweb

"Game over - no te la juguis", nova campanya de trànsit

Publicada: 31.01.2008Secció: Seguretat

El Servei Català de Trànsit i l'Institut Guttmann han posat en marxa una campanya de prevenció de lesions medul•lars i cerebrals. La campanya té l'objectiu de sensibilitzar els joves perquè adoptin comportaments responsables en totes les activitats vinculades al món del trànsit.



"Game over - no te la juguis" és el nom de la campanya que vol transmetre el missatge que cal prendre precaucions a l'hora de conduir un vehicle. 22 monitors de l'Institut Guttmann, afectats de lesió medul•lar, seran els encarregats de fer diverses xerrades per fomentar els hàbits de precaució i responsabilitat a alumnes de Secundària, Batxillerat i Formació Professional dels centres educatius de Catalunya que vulguin adherir-se a la campanya. La campanya es completarà amb el repartiment de material divulgatiu entre els participants de les sessions i també es penjaran pòsters informatius a les escoles on es realitzin les xerrades.



A Catalunya es produeixen, cada any, prop de 140 casos de lesions medul•lars i 420 de traumatismes crànio-encefàlics, causats principalment, per accidents de trànsit. La campanya “Game Over – no te la juguis” compta amb la col•laboració d'alguns d'ells que expliquen als joves, en primera persona, la seva experiència. La nova campanya de prevenció de sinistralitat a les carreteres té com a precedent l'anomenada "stop al cop", engegada per l'Institut Guttmann l'any 1991, que va arribar a més de 150.000 joves de Catalunya . Ara, el Servei Català de Trànsit, l'Institut Guttmann i la Unió Catalana d'Entitats Asseguradores han impulsat el redisseny del contingut d'aquesta primera campanya per adaptar-la a la realitat actual dels joves. Una de les voluntàries, Patrícia Carmona, assegura que és molt important conèixer i ser conscient dels efectes i les conseqüències de les imprudències al volant.

Per als monitors que realitzen les xerrades, aconsellar als joves és una bona experiència ja que els alumnes escolten el dia a dia de persones amb mobilitat reduïda causada pels accidents de trànsit. Jaume Tort, també voluntari, assegura que la campanya és molt positiva i realment juga un paper important per a la prevenció de sinistralitat.

Per als voluntaris, reviure la situació que van patir són moments emotius, tot i que consideren que és una manera de que els joves comprovin la normalitat de viure amb la cadira de rodes.











publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat