Botó Contacta amb Badaweb

La UGT reclama més inspeccions per prevenir accidents laborals

Publicada: 31.01.2008Secció: Seguretat

Davant les dades de sinistralitat laboral de l'any 2007 presentades pel Departament de Treball, la UGT de Catalunya considera que s'ha de fer una valoració prudent de la reducció dels accidents de treball, ja que les xifres són encara preocupants. I és que la UGT considera que 441 accidents laborals diaris no són per mostrar-se satisfets. En aquest sentit, la unió sindical reclama polítiques conjuntes perquè la cultura preventiva i el compliment de la normativa formin part integral de la gestió empresarial.



Pel que fa a les morts a la feina, la UGT considera que només que hi hagués una víctima es tractaria d'un xifra elevada, molt més si es tracta de 105 treballadors morts l'any 2007, el que significa que 1 de cada 3 dies ha mort una persona al seu lloc de feina. En relació als accidents greus, Catalunya en va patir l'any passat 3,53 diaris.



Davant d'aquestes dades de sinistralitat laboral, la UGT de Catalunya creu que més enllà de jornades laborals perdudes i de milions d'euros de costos laborals, es tracta de vides humanes i de seqüeles personals i familiars que requereixen establir polítiques conjuntes tant amb l'Administració com amb la patronal. Per la seva banda, la consellera de treball, Mar Serna, ha valorat molt positivament la reducció d'accidents laborals també pel que fa als costos que la sinistralitat comporta.

La cultura preventiva i el compliment de la normativa en prevenció de riscos laborals, segons la UGT, haurien de formar part integral de la gestió empresarial. La UGT reclama més accions inspectores per poder inculcar aquesta cultura preventiva i reduir la sinistarlitat de manera permanent i no fluctuant.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat