Botó Contacta amb Badaweb

Badalona ha tingut 380 parelles lingüístiques

Publicada: 29.01.2008Secció: Educació

El Voluntariat per la llengua impulsat pel Centre de Normalització Lingüística de Badalona i Sant Adrià ha aconseguit 91 noves parelles durant el 2007. Els participants del programa han mostrat un alt grau de satisfacció amb aquest programa que, des del seu inici el juny del 2003, ha format 380 parelles lingüístiques a Badalona i Sant Adrià del Besòs.



El programa de foment de l'ús de la llengua catalana és una eina per millorar la fluïdesa de les persones que comencen a parlar català. El Voluntariat per la Llengua té tres protagonistes principals: les parelles lingüístiques, formades per persones que parlen habitualment el català i aquells que l'estan aprenent, les entitats i els comerços col•laboradors. Des del Centre de Normalització Lingüística consideren que es tracta d'un enriquiment lingüístic, cultural i personal tant per a voluntaris com per a aprenents.



El nombre de parelles formades a Badalona i Sant Adrià des de l'inici del programa, al 2003, és de 380. Considerant que cada parella s'ha trobat un mínim de deu hores, aquestes persones han parlat en català durant més de 3.800 hores. Blanca Sala, tècnica responsable del Voluntariat per la llengua, es mostra molt satisfeta de l’èxit de la iniciativa i ha afirmat que els resultats obtinguts són dades molt significatives.

Els participants del programa han mostrat un alt grau de satisfacció que ha fet que repeteixin l'experiència amb una altra parella lingüística. A tot Catalunya s'han constituït 6.304 parelles durant el 2007, xifra que suposa un increment del 40,23% respecte el 2006.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat