Botó Contacta amb Badaweb

Les claus de la crisi econòmica

Publicada: 25.01.2008Secció: Economia

La borsa espanyola ha experimentat aquesta setmana caigudes que els analistes financers qualifiquen d'històriques. Tot i això, molts economistes afirmen que el nostre país no està en crisi, que l' únic que estem notant els consumidors és un alentiment del creixement de l'economia propiciat, en gran part, per la davallada de la venda de pisos. Tot i això, les caigudes de la borsa no afecten només a les grans empreses i grans inversors sinó que repercuteixen directament a la nostra butxaca.



Els experts afirmen que pensar que la borsa només afecta a grans inversors és una error greu, ja que els parquets econòmics són, en certa manera, el termòmetre per saber com està l'economia d' un país. Si les grans empreses perden diners perquè les seves accions baixen, aquest fet acabarà repercutint a la butxaca dels treballadors.



Segons el professor en economia López Mendo, un dels factors que més ha influït en l'alentiment de l'economia de països com Estats Units, Gran Bretanya o Espanya ha estat el final de l'anomenada bombolla immobiliària. La davallada en la venda de pisos ha perjudicat molts sectors ja que la construcció ha estat sempre un motor econòmic.



I encara hi ha més condicionants. Les notícies pessimistes que arriben de la recessió dels Estats Units per la crisi de les hipoteques han fet que molts consumidors s'estrenyin el cinturó i redueixin les seves compres. A més, des de fa més d'un any les pujades dels tipus d'interès, sobretot de l'Euríbor, han incrementat el rebut mensual de les nostres hipoteques, i cada cop a més persones els costa arribar a final de mes.





publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat