Botó Contacta amb Badaweb

El metro que lligarà el Gorg amb Sagrera,estarà a punt a finals del 2009

Publicada: 18.01.2008Secció: Urbanisme

Les infraestructures de la línia 9 del metro, del tram que lligarà el Gorg amb Sagrera passant per la Salut i Llefià al seu pas per Badalona (línia 10) ja estan finalitzades. Per primera vegada, hem pogut veure l'estació de Llefià. Ara només resta esperar a que arquitectes de renom dotin de llum i serveis a les estacions de Gorg, Llefià i la Salut.



L'estació de Llefià té estructura cilíndrica, els serveis per accedir a les andanes es troben al voltant del seu perímetre i cada tren va en un pis diferent. Un total de vuit ascensors, 6 de gran capacitat i 2 per persones amb mobilitat reduïda, seran els encarregats de salvar els 50 metres de profunditat que hi ha entre l'estació i el carrer.

L'infraestructura de les altres dues estacions de la línia 10 al seu pas per Badalona, les de Gorg i la Salut, també estan finalitzades.

El que resta ara és iniciar les obres per fer operatiu tant el túnel com les estacions.

Per fer-les confortables i donar la sensació d'espai i lluminositat natural s'ha contractat equips multidisciplinaris d'arquitectes de prestigi, que a Badalona estan liderats per Alfons Soldevila. A l'igual que les línies de metro més modernes, com l'Orbital de Paris, estaran dotades de portes d'andanes, que permetran la conducció automàtica i augmentaran la seguretat.

Les constructores han primat la seguretat per davant del calendari. Serà a finals del 2009 o començaments del 2010 quan podrem viatjar fins Sagrera-Meridiana.

Les obres de la tuneladora al seu pas per Badalona s'han caracteritzat per l'absència d'incidents.





publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat