Botó Contacta amb Badaweb

La diversitat, un repte per a les escoles

Publicada: 14.01.2008Secció: Educació

Els directors de les escoles de la ciutat juntament amb el seu equip de docents afronten a diari el repte de diversitat de procedències i, per tant, de nivells d'aprenentatge a les seves aules. La convivència, i la situació social i econòmica de molts entorns complicats es converteixen, sovint, en una cursa d'obstacles per aquest col·lectiu de professionals.



A l'institut del barri de la Salut de Badalona, el Ses de Badalona, el nombre d'immigrants supera el 50%. Segons la seva directora, Mercè Piqueras, l'allau de nouvinguts ha suposat un repte pels docents del seu centre que han sapigut resoldre amb èxit amb l'elaboració de nous materials, però tot i així, el nombre d'immigrants, segons ha explicat a Ràdio Ciutat, obliga a diversificar molt les aules, cosa que provoca que falti espai.



L’escola Josep Boada, situada al barri del Gorg, és un dels centres educatius de Badalona que més immigració rep. El seu director, Casto García, fa una bona valoració de la diversitat d’estudiants estrangers que el centre té.



Tot i els esforços de la Generalitat per l’educació, des de l’escola Josep Boada reclamen més recursos, per satisfer les principals necessitats dels estudiants estrangers. L’escola compta amb un 70% d’immigrants, el 30% restant són alumnes autòctons.





publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat