Botó Contacta amb Badaweb
  • Badaweb
    • Notícies
      • Salut
        • Davant d’una situació de risc amb el VIH, el servei d’urgències pot aconsellar ràpidament a l’usuari un tractament preventiu per evitar la infecció

Davant d’una situació de risc amb el VIH, el servei d’urgències pot aconsellar ràpidament a l’usuari un tractament preventiu per evitar la infecció

Publicada: 30.11.2007Secció: Salut

L’1 de desembre es commemora el dia mundial de la SIDA. A Catalunya, prop d’un 40% dels casos de sida es descobreixen massa tard, un fet que perjudica el tractament del pacient i augmenta les possibilitats de contagi. El departament de Salut ha iniciat una campanya per incentivar les persones en situació de risc a fer-se la prova. I és que la introducció l’any passat del test ràpid ha fet augmentar el nombre de controls.

El missatge és clar: davant d’una situació de risc amb el VIH, el servei d’urgències pot aconsellar ràpidament a l’usuari un tractament preventiu per evitar la infecció.



El nombre de proves de sida realitzades a Catalunya ha incrementat en els darrers anys de manera destacable. Un increment que ha vingut condicionat pel test ràpid, que des de l’any passat es pot aconseguir en les seus de 8 entitats de prevenció d’aquesta malaltia. Segons el responsable del programa de la Sida del Col·legi de Farmàceutics, Rafel Borràs es tracta d’una prova que es fa en només 30 minuts i té una fiabilitat d’un 99’4%.



Actualment, el test de detecció rápida es pot fer a les seu de 8 ong que fan prevenció de la sida, però el departament de salut podria instaurar-lo més endavant als centres sanitaris i també a les farmàcies. Darrera de tot plegat hi ha la voluntat d’augmentar l’oferta de la prova per reduir el retard en el diagnòstic.



A Catalunya, l’any 2006 es van fer més de 200.000 proves. Tot i així, al voltant del 40% dels casos es diagnostiquen tard, cosa que impedeix aplicar el millor tractament i evitar la transmissió a altres persones. D’aquí les recomanacions d’acudir als serveis d’urgències abans de 72 hores si s’ha estat exposat a una situació de risc per tal de poder iniciar un tractament preventiu que pugui evitar la infecció.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat