Botó Contacta amb Badaweb
  • Badaweb
    • Notícies
      • Salut
        • L'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona també s'ha fet ressò de la conseqüència de la manca de metges

L'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona també s'ha fet ressò de la conseqüència de la manca de metges

Publicada: 08.11.2007Secció: Salut

Tot i que les opinions al respecte són diverses, en general, des de Badalona Serveis Assistencials creuen que les solucions que s'estan proposant ara, com portar metges extrangers o fer canvis en la jubilació dels professionals, són solucions que s'están prenent degut a la necessitat de resoldre el problema amb urgència.



Molts metges creuen que aquestes són opcions molt transitories i que no aborden l'arrel del problema ja que el que caldria seria revisar els models organitzatius que tenim i buscar altres tipus de solucions.



Aquesta opinió és també compartida pel cap de pediatria de l'hospital Germans Trias i Pujol, Carlos Rodrigo. Segons ell, l'estat espanyol és el que compta amb més personal mèdic d'Europa i probablement del món, motiu pel qual, considera que el problema no és la manca de personal sinó d'organització.



Molts facultatius de Can Ruti pensen que el que realment fa falta és una remodelació del sistema i no pas augmentar el nombre de metges. Una gran part d'aquest col·lectiu opina que des de fa un temps el sistema els obliga a passar més temps elaborant informes que no pas atenent als seus pacients. Per això, consideren que augmentant el nombre de personal administratiu, ells podrien dedicar més temps als malalts i tornar a les visites personalitzades dels vells temps. Tot i que els professionals de la medicina reconeixen aquesta falta d'organització, també demanen a la població que facin un ús conscient i no abussiu dels serveis assistencials per tal de reduir el temps d'espera.

Malgrat tot, els ciutadants no sempre coincideixen amb els metges i molts, tot i no saber a que es deuen les cada vegada més nombroses llistes d'espera, ja n'estan farts.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat