Botó Contacta amb Badaweb
  • Badaweb
    • Notícies
      • Salut
        • El sistema sanitari català incorporarà, en els propers vuit anys, milers de metges estrangers

El sistema sanitari català incorporarà, en els propers vuit anys, milers de metges estrangers

Publicada: 08.11.2007Secció: Salut

De fet, es calcula que per mantenir la ràtio actual, de 3'7 facultatius per cada mil habitants, el nombre de metges vinguts de fora s'haurà de multiplicar per quatre. Aquestes són dades d'un estudi demogràfic del col·legi de Metges.



Actualment, uns 3.000 professionals mèdics estrangers, la majoria llatinoamericans, ja treballen a Catalunya. Des de l'Institut Català de la Salut, però, s'estant estudiant altres mesures, com no aplicar la jubilació forçosa en les especialitats on falten més professionals mèdics, com metges de família, pediatres, ginecòlegs, anestesiòlegs i radiòlegs. També el govern català ha aprovat recentment una nova llei que permet que els metges puguin combinar dues feines dins del sector públic.



L'Institut Català de la Salut assegura que està en diàleg permanent amb el Consell de la Professió Mèdica i que aquestes mesures ja s'estan aplicant. Tot i així, la implantació de nous canvis organitzatius i la revalorització del paper de les enfermeres trigarà anys en aplicar-se. De moment, Catalunya pren nota de diferents països amb models descentralitzats que es troben amb el mateix problema com el Servei Nacional de Salut d'Anglaterra.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat