Botó Contacta amb Badaweb

El proper dilluns comença la campanya de vacunació contra la grip

Publicada: 28.09.2007Secció: Salut

Un any més, els professionals recomanen a les persones majors de 60 anys, a les que tenen malalties cròniques i als seus cuidadors que es vacunin per evitar els risc de complicacions si es contagien del virus. Tot i que és complicat fer prediccions, la grip d'aquest any no sembla que hagi de ser massa virulenta perquè l' hivern podria ser força càlid.



La grip arriba amb l' hivern, pels volts de nadal, per això és convenient haver-se vacunat els mesos d' octubre i novembre. Les persones que pertanyen als col·lectius de risc, bé perquè són grans, perquè tenen malalties cròniques, o perquè hi estan en contacte, és recomenable que es vacunin.

Els virus gripals canvien continuament i és difícil preveure com serà la grip d'enguany, tot i que els professionals creuen que s'espera una mutació del virus més fluixa que altres anys.



Tot i haver-nos vacunat, l' eficàcia de la vacuna és d' un 70 per cent. Per aquest motiu,algunes persones que s' han vacunat contrauen la malaltia, tot i que de manera menys virulenta. Un altre avantatge de vacunar-se és que ens converteix en no portadors del virus en cas d'estar-hi en contacte, és a dir, que no el podem transmetre.



Els experts recorden que la grip no té res a veure amb el refredat comú perquè sol superar la setmana. Alerten que si la persona afectada no té malalties associades com poden fer l'asma o alguna cardiopatia no cal alarmar-se perquè el tractament es basa en fer llit.

Carme Bultó recomana als afectats beure molts sucs de fruita i aigua, ventilar l' habitació i prendre paracetamol pels símptomes. Bultó demana als malalts que no s'automediquin i que sobretot no prenguin antibiòtics.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat