Botó Contacta amb Badaweb

Els assajos d' una de les vacunes més avançades contra la Sida ha fracassat

Publicada: 25.09.2007Secció: Salut

Els laboratoris MERK han anunciat que els suspenien després que els primers resultats no demostressin eficàcia per preveure la infecció amb el virus. Els especialistes afirmen que tot i que la notícia no és bona, no s' ha de caure en el pessimisme perquè s'està treballant en molts fronts per prevenir el virus del VIH. Es dóna el cas que aquest assaig estava considerat un dels més prometedors i avançats i ja feia 10 anys que s' havia posat en marxa.



Els assajos es van dur a terme amb 3 mil voluntaris d' entre 18 i 45 anys que no estaven infectats, però que formaven part de col·lectius de risc. La Vacuna V520 va obtenir uns resultats molt semblants entre les persones que havien rebut la vacuna i als que se'ls havia subministrat un placebo. La diferència entre un grup i altra, pel que fa al nombre d'infeccions, va demostrar que la vacuna no prevenia el contagi.

Els assajos feia una dècada que duraven i s' hi havien posat moltes esperances a fi de trobar una vacuna de les anomenades preventives o profilàctiques. Bonaventura Clotet, director del Laboratori IRSI CAIXA de l' Hospital Germans Trias i Pujol, i un dels màxims experts pel que fa a la investigació de la Sida, afirma que ja s'esperava que l'assaig no funcionés. Segons Clotet, des que es va iniciar l'assaig s'han conegut noves dades que l' invalidaven. Tot i això, el director del laboratori IRSI Caixa diu que hi ha esperances.



Clotet recorda que al laboratori badaloní s'està treballant tant en vacunes preventives com terapèutiques, tot i que per conèixer resultats, s' haurà d'esperar com a mínim deu anys. L' investigador diu que tot i això cal tenir en compte que la qualitat de vida de les persones infectades ha millorat molt els darrers anys, sobretot i segueixen els tractaments.



Clotet recorda que tot i que les persones que pateixen la SIDA actualment, convenientment tractades, tenen una esperança de vida semblant a les que no pateixen la síndrome, no es pot baixar la guàrdia. El director d' IRSI CAIXA recorda que cal prendre precaucions sempre i més tenint en compte que ens podem infectar amb una mutació dels virus resistent. Aquesta mutació ve donada quan la persona que ens infecta ha iniciat el tractament i l' ha deixat, amb la qual cosa el virus hauria mutat i no faria efecte la medicació habitual.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat