Botó Contacta amb Badaweb

El Parc de la Serralada de Marina comença la campanya de prevenció d’incendis

Publicada: 08.06.2007Secció: Medi Ambient

Tot i que la data d’inici és a partir de la setmana que ve, ja fa un mes que els responsables del parc han engegat el dispositiu de vigilància i seguiment del territori forestal, bona part del qual pertany a Badalona.



La campanya d’estiu de 2007 s’activa a tot Catalunya a partir del divendres de la setmana que ve, el dia 15 de juny, i s’allargarà fins el 15 de setembre. Un trimestre en que es mobilitzen fins a 16 persones que pertanyen a l’equip de guaites, i que se situen en els punts fixes de control. A banda també hi ha dos vehicles equipats amb bombes d’aigua que els ha de permetre fer una primera intervenció en cas de trobar indicis de foc al bosc. Aquests vehicles es distribueixen arreu del territori, però encara hi ha un altre equip que de manera itinerant vigila a peu de pista forestal els boscos del nostre entorn. Evitar incendis al bosc no només és feina dels cossos de seguretat, també és una tasca compartida amb la ciutadania que ha de ser conscient dels riscos que comporten determinades activitats.



A nivell català s’han reforçat totes les àrees de prevenció i extinció, alhora que se’n ha millorat la gestió amb la creació d’un únic comandament per tot Catalunya, tot i que també s’han instal·lat centres de comandament avançat. Per aquest motiu el Departament d’Interior i Relacions Institucionals i Participació invertirà fins a 28 milions d’euros en la campanya forestal d’enguany. D’entre les novetats destaca la millora de les telecomunicacions amb la posada en marxa de la xarxa Rescat, els GPS, i de la cartografia operativa digital.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat