Botó Contacta amb Badaweb

El Ministeri de Medi Ambient ha organitzat una campanya per evitar la presència de meduses a la costa

Publicada: 17.05.2007Secció: Medi Ambient

El pla de xoc preveu establir una xarxa d’observadors que s’encarreguin de localitzar els bancs de meduses i alertar les administracions competents per retirar-les.



L’objectiu de la iniciativa del Ministeri de Medi Ambient és el de procurar que les meduses no espatllin la temporada de bany d’aquest estiu. El pla de xoc procurarà controlar i combatre la seva arribada fins a les platges i així protegir la salut dels banyistes. Des de l’Escola del Mar de Badalona, el tècnic Enric Canher assegura que acabar amb les meduses és impossible.



La proliferació de meduses es deu, segons els experts, a la sobrepesca que ha fet minvar el nombre de depredadors que s’alimenten de les meduses com la tonyina roja, el peix espasa, el peix lluna i algunes tortugues. Un altre factor que podria donar resposta a l’augment d’aquests animals marins a les platges seria el canvi climàtic. Cahner ha explicat que si continuen les pluges l’aigua dolça que es barreja amb l’aigua del mar podria servir de barrera natural per evitar que aquest any hi hagi tantes meduses a la platja.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat