Botó Contacta amb Badaweb
  • Badaweb
    • Notícies
      • Educació
        • L’IES La Pineda de Badalona ha posat en marxa un sistema que permet consultar la seva biblioteca per internet

L’IES La Pineda de Badalona ha posat en marxa un sistema que permet consultar la seva biblioteca per internet

Publicada: 19.04.2007Secció: Educació

L’ Institut La Pineda de Badalona ha posat en marxa un sistema que permet que els seus alumnes puguin consultar a través d’ internet els llibres de la seva biblioteca i de la xarxa de biblioteques públiques. Els alumnes del centre reben cursos a nivell d’ usuari per saber com fer consultes des de casa i des del mateix institut. La mesura, pionera a la ciutat, pretén posar facilitats per tal que els joves adquireixin interès per la lectura.



Barrejar noves tecnologies i llibres. Es tracta d’ una nova fórmula per fomentar la lectura entre els joves. Des de l’ Institut La Pineda es dóna accés a tots els seus 13 mil volums sense moure’s de casa. L’ objectiu d’aquest programa educatiu que va posar en marxa el departament d’educació és aconseguir que els alumnes visitin cada cop més la biblioteca, primer des de l’espai virtual i després com a espai de consulta.



El programa no solament permet l’accés a la biblioteca del centre sinó que permet trobar qualsevol llibre o dvd de la xarxa de biblioteques públiques. Els alumnes també poden consultar les dades des del mateix centre i aprofitar per buscar informació per realitzar treballs de recerca.



Aquest nou programa està donant molt bons resultats, segons els responsables del centre, perquè compagina la cultura amb l’accés a les noves tecnologies, un món al qual els adolescents estan molt acostumats.



De cara al futur, l’ Institut la Pineda, on es cursa a més del batxillerat una gran diversitat de cicles formatius, té previst connectar aquesta xarxa amb els centres de primària que té adscrits. L’ objectiu és anar ampliant les possibilitats dels joves per poder donar-los accés a la lectura amb més facilitats.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat