Botó Contacta amb Badaweb
  • Badaweb
    • Notícies
      • Medi Ambient
        • El Departament de Medi Ambient ha decretat la situació de fase d’excepcionalitat 1 en que es troba la conca de Llobregat

El Departament de Medi Ambient ha decretat la situació de fase d’excepcionalitat 1 en que es troba la conca de Llobregat

Publicada: 19.04.2007Secció: Medi Ambient

L’últim episodi de pluges ha fet augmentar les reserves dels embassaments catalans un 7%, però no ha estat suficient per solucionar la greu manca d’aigua. Aquest fet implica l’aplicació de les primeres restriccions d’aigua que s’inclouen en el decret de sequera.



Els 282 municipis afectats, entre els quals hi ha tota l’àrea metropolitana, amb Barcelona al capdavant, el Vallès Occidental, Osona, l’Anoia, el Berguedà, part del Solsonès i de la Cerdanya, hauran de començar a disminuir el reg de parcs i jardins i restringir l’ús d’aigua potable per la neteja de carrers. A més, la situació d’excepcionalitat 1 comporta també la reducció en un 15% de la dotació d’aigua de reg o l’anul·lació dels desembassaments per a ús exclusivament elèctric.

El decret de sequera preveu l’entrada en l’excepcionalitat II quan els embassaments de la conca del Llobregat caiguin fins als 50 hectòmetres cúbics. Les restriccions per al consum humà no començarien fins que la conca entrés en situació d’emergència, amb 43 hectòmetres cúbics als pantans. Aquesta mesura obliga a tots els municipis de Catalunya de més de 20.000 habitants, entre ells la nostra ciutat, a presentar plans de contingència a l’Agència Catalana de l’Aigua i a reduir el consum d’aigua per persona i dia a 270 litres.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat