Botó Contacta amb Badaweb

Un any més de proves pilot a la Pedrera de la Vallensana per reomplir-la amb bales de residus inerts

Publicada: 10.04.2007Secció: Medi Ambient

La prova pilot que es du a terme a la Pedrera de la Vallensana per reomplir-la amb bales de residus inerts es prorrogarà durant un any més. El motiu és que diversos retards han fet impossible complir les expectatives i col·locar a la zona les 16 mil bales previstes per ocupar el forat generat a la muntanya per les extraccions de pedra.



La Generalitat i la Direcció general de qualitat ambiental han donat els permisos corresponents a l’ajuntament per poder continuar amb la prova. Els resultats obtinguts fins ara demostren, segons els responsables municipals, que els lixiviats, és a dir, els líquids generats pels residus són mínims, i que en cada paquet hi ha només entre un 3 i 5 per cent de residus orgànics.



La Pedrera de la Vallensana va iniciar el projecte pilot que consisteix en omplir dos espais, dos vasos situats en un extrem de la pedrera amb prop de 16MIL bales de rebuig inertitzats ja tractats que procedeixen d’un ecoparc.

La prova es va posar en marxa al novembre del 2005, tot i que problemes tècnics amb les bales van impedir col.locar-les fins al febrer de l’any passat.

Les bales apilades ocupen el forat existent a la Pedrera, prèvia impermeabilització de la zona. Després s’hi ha afegit terres i runes per fixar les bales al terreny.



Recordem que la de Badalona és la primera Pedrera a Catalunya que s’intenta reomplir amb material de rebuig tractat.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat