Botó Contacta amb Badaweb
  • Badaweb
    • Notícies
      • Salut
        • L’Hospital de Can Ruti ha presentat els resultats d’una tècnica que disminueix els tremolors en els malalts de Parkinson

L’Hospital de Can Ruti ha presentat els resultats d’una tècnica que disminueix els tremolors en els malalts de Parkinson

Publicada: 30.03.2007Secció: Salut

Es tracta de l’estimulació cerebral profunda, un sistema que implanta una espècie de marcapàs que va del cervell a l’abdomen. Amb aquesta tècnica els malalts prenen la meitat de pastilles.



L’Hospital de Can Ruti és el primer centre de l’Institut Català de Salut que posa en pràctica l’estimulació cerebral profunda. Es tracta d’una operació que es fa amb el pacient despert i que consisteix a col·locar un petit dispositiu al cervell. Jorge Muñoz és neurocirugià.



La implantació d’aquest dispositiu no cura malaltia però si que en redueix els seus efectes. El principal, les tremolors. Les intervencions van començar-se a fer el desembre del 2005 i des d’aleshores s’han fet 8 operacions, i és que es tracta d’una operació llarga i multidisciplinar. La vida dels pacients canvia al 100 per cent. Així ho ha explicat Josefina Inserte, operada ara fa 2 mesos.



La bateria de l’estimulador dura entre 3 i 5 anys. Per canviar-la és necessària una nova intervenció amb anestèsia local.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat