Botó Contacta amb Badaweb
  • Badaweb
    • Notícies
      • Educació
        • L’IES La Pineda de Badalona és un dels centres educatius de la ciutat amb una oferta més àmplia de formació

L’IES La Pineda de Badalona és un dels centres educatius de la ciutat amb una oferta més àmplia de formació

Publicada: 29.03.2007Secció: Educació

A banda del l’ensenyament secundari i el batxillerat, els seus alumnes poden formar-se en els cicles formatius de grau mitjà i superior amb un oferta molt diversa. El centre és pioner a Catalunya per moltes de les seves iniciatives, un d’elles, per exemple, el proper dia 21 d’abril amb la celebració de la primera Party WIFI que es farà a la ciutat i que permetrà a tots els assistents connectar-se en xarxa sense fils.



La formació professional cada cop compta amb més alumnes que opten per aquest tipus d’educació com a primera opció, sens plantejar-se abans els estudis universitaris. És el cas d’ en Francesc Villa, que té 25 anys i ja fa temps que treballa com a instal·lador. Ara ha decidit ampliar els seus coneixements d’electricitat i cursa el grau mitjà d’aquesta especialitat a l’ Institut La Pineda. Considera que aquesta formació, que li permetrà obtenir el carnet d’instal·lador, millorarà molt les seves perspectives laborals.



Com el Francesc Villa hi ha molts altres alumnes del centre que han optat per la formació professional per accedir al mercat de treball amb garanties. La majoria afirmen que aquesta opció encara no ha adquirit el reconeixement social que li pertoca, tot i que cada vegada més joves compaginen aquests estudis amb els universitaris.



De fet, les sortides laborals de Formació professional que s’ imparteixen al centre : administració, electricitat, electrònica, informàtica, manteniment i fusteria són moltes. Cada cop es reclamen més professionals per treballar en aquests oficis i, tenint en compte el mercat de treball, són tasques ben remunerades.



El centre ofereix també la possibilitat a aquells treballadors en actiu que vulguin reciclar-se. De cara al proper curs, els alumnes podran triar entre nous continguts d’electrònica i disseny de fusteria i moble. En el món d’ FP, las formació és contínua i el currículum de les assignatures es renova constantment. Un exemple clar d’aquest fet, és la domòtica, la instal·lació elèctrica de les cases intel·ligents del futur. Un ofici del que hi ha cada cop més demanda.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat