Botó Contacta amb Badaweb

Un any més els tractors llauren la sorra de la platja de Badalona

Publicada: 23.03.2007Secció: Medi Ambient

Un procés del tot necessari abans que comenci la temporada d’estiu i que garanteix que la sorra que trepitgem està del tot en condicions sanitàries.



El sol i el seu poder de destruir les bactèries és un element bàsic en el manteniment de la sorra de les platges i és l’aliat en el llaurat de la sorra. Aquest procés consisteix a voltejar la capa més superficial de sorra (uns cinquanta centímetres) per aconseguir que quedi exposada al sol.



El sol actua com a fungicida, elimina els fongs, un efecte que aconsegueixen les seves radiacions ultraviolades i l’assecament que produeix la calor. Però la netedat de la sorra no depèn només de l’acció de les màquines sinó de la brutícia de l’aigua del mar i la cura que els usuaris en tinguin de la platja.



El llaurat de la sorra és un complement d’una altra acció, el garbellat, que es fa durant l’hivern i, en època de bany, cada setmana. El garbellat consisteix a remoure la sorra de dos a deu centímetres. La Mancomunitat de Municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona està posant aquests dies a punt 42 quilòmetres de platja, de vuit ciutats costaneres, des de Montgat fins a Castelldefels. La neteja de les platges metropolitanes compta amb una inversió d’1 milió 200 mil euros.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat