Botó Contacta amb Badaweb

Badalona suspèn en la qualitat de l’aire

Publicada: 23.03.2007Secció: Medi Ambient

Badalona suspèn en la qualitat de l’aire i és que la nostra ciutat supera els nivells permesos de diòxid de nitrogen i de partícules en suspensió, dos contaminants procedents del transport i els vehicles de benzina. En una situació similar es troben els municipis de l’Àrea Metropolitana i és per això que la Generalitat ha posat en marxa un pla per millorar la qualitat de l’aire de respirem.



La Generalitat ha fet públic un Pla que pretén reduir la contaminació a 40 municipis de Catalunya, entre ells Badalona. El Pla posa especial atenció a les ciutats de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que tenen uns nivells de contaminació de l’aire superiors als permesos per la Unió Europea. En concret, se superen les emissions de dòxid de nitrògen, que en altes concentracions pot ser tòxic, i l’existència de partícules en suspensió, que procedeixen dels vehicles de benzina.

Una de les mesures que contempla el Pla de la Generalitat és la de reduir el límit de velocitat a 80 quilòmetres per hora a les autopistes i autovies. Es calcula que el pas dels 120 quilòmetres als 80 representa, en el cas dels turismes, una reducció d’entre el 27 i el 50 per cent en l’emissió d’òxid de nitrògen.

Aquesta és només una de les 100 mesures que preveu el Pla juntament amb l’elaboració d’una mapa sobre les zones que requereixen especial protecció.

El Pla preveu reduir en un 30 per cent l’emissió de contaminants. La data límit per fer-ho és el 2010.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat