Botó Contacta amb Badaweb

Les palmeres de Badalona es preparen per la possible arribada de l’escarabat morrut

Publicada: 08.02.2007Secció: Medi Ambient

Les palmeres de Badalona es preparen per la possible arribada de l’escarabat morrut que ja ha començat a afectar la població veïna del Masnou després de recórrer altres localitats de la comarca del Maresme. L’ajuntament de Badalona està alerta de l’arribada d’aquest insecte i ja es planteja no fer la poda aquest any, una manera d’evitar els efectes d’aquest paràsit.



L’escarabat morrut afecta una espècia concreta de palmera, l’originària de Canàries, i que és minoritària a Badalona, on abunden les palmeres datileres. Tot i això, la regidoria de Medi Ambient està molt alerta perquè l’escarabat afecta ja arbres del Masnou.



L’insecte aprofita les ferides de les palmeres per instal·lar-s’hi. És per això que, com a mesura preventiva, l’ajuntament evitarà podar les palmeres aquest any. En casos especials ho farà abans que arribi la calor, que també afavoreix la reproducció de l’escarabat.



L’escarabat morrut té l’origen a Indoxina i la Polinèsia i ha arribat a la Península en palmeres d’importació. L’insecte s’estableix el niu a l’ull de la palmera, on neixen les fulles, on es reprodueix i des d’on s’alimenta de l’arbre. Quan els signes de degradació de la palmera són evidents, ja no es pot fer res per recuperar-la.

Investigadors de València intenten acabar amb aquesta plaga a partir de substàncies que impedeixin que l’escarbat es reprodueixi.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat