Botó Contacta amb Badaweb
  • Badaweb
    • Notícies
      • Urbanisme
        • En tres mesos podria entrar en vigor l’ordenança municipal que regula com han de ser les façanes de Dalt de la Vila

En tres mesos podria entrar en vigor l’ordenança municipal que regula com han de ser les façanes de Dalt de la Vila

Publicada: 25.01.2007Secció: Urbanisme

Això vol dir que els propietaris dels habitatges no podran triar de manera aleatòria ni els colors de les parets ni els materials de portes i finestres, entre d’altres, ja que es tracta del nucli històric de la ciutat i de la seva preservació.



Els propietaris dels habitatges del barri de Dalt de la Vila podran triar entre una vintena de colors per pintar les parets de les seves façanes. No és una gamma cromàtica qualsevol. Parteix d’un estudi científic realitzat per l’empresa Gabinet del Color que, finalment, ha agrupat els edificis en tres grups en funció de la seva antiguitat, i a cadascun dels quals els correspon una paleta de colors.



A partir de fragments extrets de les façanes, aquesta empresa ha estudiat les diferents capes de pintura aplicades al llarg dels anys. Finalment, ha elaborat la proposta cromàtica pel nucli històric de tonalitats molt diverses però amb el fet comú que es tracta de colors pastel. Però no només això, també s’ha establert com ha de ser la fusteria utilitzada a les façanes i la serralleria, entre d’altres elements.



Per tal que els propietaris de la zona de Dalt de la Vila estiguin obligats a tenir uns colors i materials específics a les façanes al ple del mes de febrer s’aprovaran els primers tràmits d’una ordenança municipal. Una comissió integrada per polítics del govern i l’oposició, tècnics de Medi Ambient i Urbanisme i la gerència tècnica del nucli històric estan redactant l’ordenança que podria entrar en vigor abans de l’estiu.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat