Botó Contacta amb Badaweb
  • Badaweb
    • Notícies
      • Salut
        • Des d’aquest estiu que Badalona i tot Catalunya disposa d’un nou model de transport sanitari urgent

Des d’aquest estiu que Badalona i tot Catalunya disposa d’un nou model de transport sanitari urgent

Publicada: 24.10.2006Secció: Salut

Des d’aquest estiu que Badalona i tot Catalunya disposa d’un nou model de transport sanitari urgent posat en marxa pel Departament de Salut de la Generalitat. Aquest nou model de transport s’emmarca en la reorganització integral del Servei d’Emergències Mediques i ha provocat canvis importants, sobretot el fet de dividir els serveis urgents dels programats.



A Badalona funcionen en aquests moments 4 ambulàncies de suport vital bàsic distribuides en els CAPS, un de suport avançat a Can Ruti i un altre d’intermig a l’hospital Municipal.

Durant els mesos d’estiu el servei d’emergències mediques ha atès, al Barcelonès Nord, fins a 290 usuaris a través de les ambulàncies d’assistència bàsica.

La implantació del nou model del SEM ha suposat un augment del nombre d’ambulàncies, però sobretot ha suposat una separació entre els serveis urgents i aquells que es programen, és a dir els que consisteixen a portar pacients de centre a centre i recollir gent que s’ha de fer proves als hospitals de la comarca. L’objectiu d’aquesta divisió és el d’aconseguir una actuació més ràpida i adequada amb el personal necessari per poder atendre les urgències. La distribució dels recursos s’ha fet tenint en compte la densitat de la població i les distancies. Així a Badalona, les 4 ambulàncies de suport bàsic estan en els centres d’atenció primària. A l’hospital municipal n’hi ha una de suport intermig, que compte amb un infermer i 2 tècnics de transport i a can Ruti hi ha una ambulància de suport avançat .

A Catalunya el Servei d’emergències mèdiques rep cada dia una mitjana de 3000 trucades i es mobilitzen un total de 1500 recursos diaris

L’any passat, el SEM va rebre un total de 304mil trucades al 061, de les quals un 40% van requerir l’assistència d’una ambulància. Una dada que reflecteix que en molts casos la incidència es pot resoldre fent una recomanació telefònica a l’usuari, suggerir-li que vagi a un centre assistencial o enviant un metge al seu domicili.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat