Botó Contacta amb Badaweb

La platja de Badalona, amb dos milions d’usuaris, es consolida com l’espai més utilitzat de la ciutat

Publicada: 17.10.2006Secció: Medi Ambient

Tradicionalment l’ús principal de la platja ha estat gaudir del sol i l’aigua, però en els últims anys s’ha convertit en un espai de múltiples usos obert les 24 hores del dia. Aquest és un dels aspectes que s’ha posat de manifest en el balanç de la temporada de platja 2006.



L’ augment de la gent i l’ús de la platja sumat a l’increment de les dotacions de neteja per part de l’Ajuntament, ha comportat un pujada del volum de residus recollits a la sorra. En total s’han retirat 123 mil quilos de brossa. Tot i l’augment de residus recollits, la platja s’ha mantingut neta mitjançant el garbell diari de la sorra i la neteja manual d’ una brigada de 20 operaris.



Pel que fa a l’estat de l’aigua del mar el balanç d’aquest estiu revela unes dades satisfactòries. La qualitat sanitària de l’aigua ha estat molt bona en un 86%, i entre bona i deficient en un 14%, coincidint amb dos episodis de fortes pluges a inicis d’agost i a inicis de setembre, moments on la platja va estar tancada amb bandera vermella. Per altra banda, l’ampliació del període i l’horari d’actuació de les embarcacions de recollida de sòlids flotants, ha mantingut la platja neta de brutícia surant. A aquest fet també ha influït la manca de fortes pluges. El total de sòlids recollits a Badalona ha estat de 28 m3, una dada que ha disminuït respecte l’any passat.



Una de les novetats d’aquest any ha estat la instal·lació de plafons informatius amb dades diaries sobre l’estat del mar i la seva qualitat.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat